Kávé, tea, csokoládé

Kávé, tea, csokoládé

Utolsó kommentek:

DFK 2021.08.26. 14:04:33

@nick066: Ha van rá piaci igény, akkor csinálják. És van rá igény.

Bejegyzés: Hogy készül a koffeinmentes kávé?

nick066 2021.08.26. 11:21:55

Mekkora pazarlás ez néhány mimózalelkű barom miatt. "Jáj, á kávvé medobogtassa a szivemet! - Ne igyál akkor kávét, wazze!

Bejegyzés: Hogy készül a koffeinmentes kávé?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.08.26. 07:35:59

A széndioxidos eljárásról én is olvastam. A CO2 relatív permittivitása magas, ezért remek oldószer.

Bejegyzés: Hogy készül a koffeinmentes kávé?

Privateer 2021.03.04. 23:40:45

@horrorpornó bábszínház: pedig olyan finom a konyakos megy. Itt állnak sorban a kamionok. :)

Bejegyzés: Hogyan kerül folyadék a konyakos meggybe?

Privateer 2021.03.04. 11:47:48

@horrorpornó bábszínház: jó étvágyat kívánok trollocska. Hízik a májad?

Bejegyzés: Hogyan kerül folyadék a konyakos meggybe?

Privateer 2021.03.04. 10:13:24

@horrorpornó bábszínház: Moderáld magad, mielőtt a blogtulaj moderál.

Bejegyzés: Hogyan kerül folyadék a konyakos meggybe?

Pierr Kardán 2021.03.04. 08:37:11

@Kávéteacsoki: Köszi, ebből a videóból mindent megértettem a gyártás mechanikai részét illetően, így a helyére került a posztban írt (elsőre kicsit érthetetlen) élelmiszervegyészeti szöveg.

Ha tudnál ilyen jó összefoglalót adni arról, hogy hogyan csináljunk pálinkát otthon a konyhában mondjuk krumpliból, azt nagyon sokan megköszönnék!!!

Bejegyzés: Hogyan kerül folyadék a konyakos meggybe?

midnight coder 2021.03.04. 08:15:22

Amúgy bár valóban lehetett volna jobban is megírni ezt a postot, de érdekes volt, és legalábbis nekem újat is mondott. Bár picit csalódás is, én úgy képzeltem, hogy megvan a kupak, az aljára pottyantják a meggyet, majd feltöltik konyakkal, végül ráforrasztják a záró csokilapkát. Mondjuk lehet, hogy úgy ütõsebb lenne :-)

Bejegyzés: Hogyan kerül folyadék a konyakos meggybe?

midnight coder 2021.03.04. 08:09:09

@Privateer: Na most az igazság az, hogy írta. Utolsó mondat.

Bejegyzés: Hogyan kerül folyadék a konyakos meggybe?

bratya 2021.03.04. 07:24:45

Hiánypótló bejegyzés volt.

Bejegyzés: Hogyan kerül folyadék a konyakos meggybe?

Kávéteacsoki 2021.03.03. 20:45:44

@Androsz: Az enzim gyárt a fondant-ban lévő szacharózból invertcukrot. A fondant szilárd, vagy legalábbis nem túl folyós, bár formázható, mint a gyurma. A keletkező invertcukor viszont folyékony. Kell egy kis idő az enzimnek, mire "megfolyik" a konyakos meggy belseje.

Bejegyzés: Hogyan kerül folyadék a konyakos meggybe?

Kávéteacsoki 2021.03.03. 20:39:08

@Galicz I: Köszönöm a hozzászólást. Valóban a technikai részleteket nem írtam le részletesen (bár az szóba került, hogy időbe telik, mire folyékony lesz a konyakos meggy belseje), ennek fő oka, hogy vegyész vagyok, nem édesipari szakember. Bár érdekel a technológia, de azért alapvetően máshonnan szemlélem a dolgokat. Az alkohollal kapcsolatban jogos a felvetés. Próbáltam utánanézni a bejegyzés írásakor, hogy mennyi alkohol kerül egy konyakos meggybe, és hogy játszhat-e szerepet az alkohol. Az biztos, hogy van alkoholmentes verzió, ott nyilván nem az alkohol okozza a megfolyást. Néztem néhány videót a gyártásról, ott valóban nem esik szó az invertázról, de el tudom képzelni, hogy ez direkt van így (nem lőnek le minden poént a versenytársaknak). Érdekes lehet még a dianás cukorka. Ott egy cukorburok van csokoládéval bevonva és a burokban van alkohol egyéb komponensek, például etil-acetát és mentol mellett. És ott konkrétan lötyög a folyadék a burokban, nem sűrűn folyik, tehát ott nem "megy neki" az alkohol a cukornak. A jövőben talán írok még egy bejegyzést ezzel kapcsolatban a dianás cukorra hegyezve ki a dolgokat.

Bejegyzés: Hogyan kerül folyadék a konyakos meggybe?

Walter_Dornberger · www.jagger.hu 2021.03.03. 20:38:29

@Galicz: Pontos az eljárás, és tényleg, jobb, tömörebb mint a poszt.

A poszter figyelmébe:
ezt írja.
"... a kérődző állatok azért tudják megenni a füvet, mert a bendőjükben cellulázt termelő baktériumok találhatók..."
A füvet az ember is meg tudja enni. Emészteni azonban csak a kérődző, a taglalt enzimatikus folyamat miatt. megenni helyett a helyes kifejezés "megemészteni".
egyébként jó a témaválasztás és még így is jó a poszt.

Bejegyzés: Hogyan kerül folyadék a konyakos meggybe?

Leooo 2021.03.03. 20:30:37

@AlexAston: Akkor nem eszed...Ha meg indifferens vagy (ebben is...) akkor meg ne grafománkodj, égetve magadat.

Bejegyzés: Hogyan kerül folyadék a konyakos meggybe?

Kávéteacsoki 2021.03.03. 20:26:56

@horrorpornó bábszínház: Javítottam a helyesírási hibát, köszönöm, hogy jelezte.

Bejegyzés: Hogyan kerül folyadék a konyakos meggybe?

AlexAston 2021.03.03. 17:40:19

Kit érdekel? Igénytelen hitvány desszert ez.

Bejegyzés: Hogyan kerül folyadék a konyakos meggybe?

2021.03.03. 16:46:32

én meg azt hittem így terem

Bejegyzés: Hogyan kerül folyadék a konyakos meggybe?
süti beállítások módosítása