Kávé, tea, csokoládé

Kávé, tea, csokoládé

Kedvenc kávém az Üllői úton

2020. július 14. - Kávéteacsoki

Legelőször talán két éve voltam a Nagyvárad téri metrómegállónál található My Coffee-ban az Üllői úton. Egyébként még csak most lett három éves a hely. Már akkor is megfogott a kávézó különös hangulata. Sajnos nem vagyok a bútorok szakértője (sem), de mindenképp retró hangulata van a helynek:

20200714_183320.jpg

Nagyon tetszik a dizájn, az egyik fal úgy néz ki, mintha egy keresztrejtvény lenne, de a szöveges mezőkben a kávézó neve szerepel. Régebben mindig bécsi kávét ittam, amely itt csokoládéöntetes kávét jelent tejszínhabbal a tetején. Szép üvegpohárban szervírozták, járt hozzá egy keksz és egy pohár víz. Mostanában presszót iszom, erről fotóm is van:

20200713_182609.jpg

Most már kétféle presszó van, "olasz" 320 forintért és etióp 100 forinttal drágábbért. Utóbbi finom, gyümölcsös specialty kávé, előbbi a megszokott sötét pörkölés. Gondolom, hogy ezt jelenti a kicsit pongyola, olasz megnevezés. Bár olvasni itt-ott, hogy kísérleteznek fagytűrő kávéval, egyelőre nem hiszem, hogy a közelben fognak kávét termeszteni. Teát viszont már termelnek Magyarországon is, erről hamarosan írok majd.

Visszatérve a My Coffee-ba: kaphatók sütemények kedvező áron. A személyzet rendkívül kedves, a harmadik születésnap alkalmából részt vettem egy sorsoláson, melyen jó sok (nem emlékszem pontosan mennyi) kávét lehetett nyerni. Van pontgyűjtő akciójuk is, minden 10. kávé ingyen van:

ujjjj.jpg

A kávézó Cupler partner, 500 forint betétdíjért lehet elviteles poharat vásárolni, melyet aztán vissza lehet váltani az ország összes Cupler partnerénél.

20200714_183326.jpg

Munka után hazamenet útba esik a hely, remélhetőleg sokáig a törzshelyem marad!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaveteacsoki.blog.hu/api/trackback/id/tr416006280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása